Påsk Promenad /R.I.P

Idag så har jag och mina föräldrar åkt till Sundbyberg för att lägga några fina blommor på två grav stenar på kyrkogården, där min mammas mormor och morfar ligger . Sen gick vi upp vid minneslunden och placerade en till blomma , som skulle symbolisera för ett par andra släktningar och människor som har gått bort. Jag kan berätta att min låtsas farmor (som jag inte har nämnt, men har funnits länge i våran familj när hon var tillsammans med min farfar, tills de tyvärr skildes åt för ett par år sedan) för några veckor gick bort i cancer (tror det var magcancer) och om någon vecka efter påsklovet så kommer vi ha en begravning för henne, så jag vet inte om jag kommer orkar blogga den dagen , beroende på hur ledsen jag är. Det är så synd att hon har gått bort , hon var en sån god , trevlig och en sån person som verkligen ställde upp för våran familj. Speciellt när jag, Bea och mina kusiner var små. Hon var så vänlig och snäll. Det var synd att vi inte hann träffa henne mera ,för de blev sämre kontakt när hon och min farfar skilde sig. När vi fick beskedet att hon hade fått cancer så trodde vi att sjukdomen skulle kunna tas bort snabbt. Men det visade sig att sjukdomen hade spridits sig och vi kunde då fatta de värsta. Vi visste att hon kanske inte skulle ha en chans att överleva , men aldrig hur snabbt de skulle gå. För det var de som hände, hon avled snabbt. För att visa min uppskattning för allt hon har gjort för hela familjen så vill jag säga dessa ord till henne :

 

När var jag liten så kommer jag ihåg hur du med ditt glada leende kramade mig med din mjuka hud som kändes som silke. För varje gång du gjorde de mot mig och efter allt du har gjort för våran familj så var de inget som kändes att det måste göras ,utan de kändes rent av ren Kärlek som du tog med oss ut på resor t.ex. vårat Mallorca , Alcudia , där jag som ett åring fick utforska en helt ny värld. Vi hade samma stjärntecken (Tvilling) och du fyllde dagen efter när jag gjorde det. Vi kändes så lika och jag kommer aldrig glömma var du har gjort för oss. Med dit glada humör hoppas jag att du kan uppfylla flera goda gärningar till gudarna och människorna som finns på den vackra plats du befinner dig just nu. Tack för allt , du har varit världens bästa låtsas farmor. R.I.P Mona.

 

Med solen i ögonen så tog vi en lång promenad runt två sjöar som finns där borta i närheten av kyrkogården. Det var så skönt att ta en lång sträcka efter vad som ha varit en rätt så intensiv skolvecka , eller egentligen menar jag förra veckan , men ändå. Man fick i alla fall gå på stigarna och rensa tankarna om vad som har hänt förr och vad som kommer att hända mig i framtiden. Jag kom t.ex och tänka på den goda påsk lunchen vi åt hemma innan vi åkte ,som var så god (ser på bilderna nedan) att man nästan dreglade över den. Dessutom var den rätt sund tror jag , vilket är ett självklart bonus för mig.

P.S Någon gång kommer jag visa en bild på Mona , för att visa vem det var

 

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress