Stark korvgryta med frysta grönsaker och fullkornspasta
Eftersom det är halloween åt jag till lunch gårdagens starka korvgryta som jag gjorde igår.  Här kommer receptet på det.

Orange och starkt ! Halloweenmat typ.
Hemligheten i det här receptet är sambal oelek , eftersom det gör så denna gryta blir verkligen stark. Ni kan minska till 1 tsk i fall ni inte vill ha det så stark.



Olivolja (extra virgin)
800 g Scan Falukorv
2 vitlöksklyftor
1-2 cm färsk ingefära
Ett paket paserade tomater
2,5 dl Lätt crème fraiche
1/2 dl Grekiskt Yoghurt 10%
1 krm Salt
1-2 krm Svartpeppar
1 msk Dragon
1 msk Oregano
1 msk Basilika
2 tsk Sambal Oelek
1 krm Santa Maria Chili Explosion
1 krm Kanel
1 tsk Tomatpurè
1-2 dl fryst Broccoli och frysta Sommargrönsaker
1 dl pastavatten ( vattnet som pastan kokas i)
1 tsk Ekologisk Agavesirap
1 msk kinesisk soja 

Gör så här :

1. Värm upp olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelhögvärme.

2. Skiva och strimla korven i lagom stora strimlor och finhacka vitlöken.

3. Fräs vitlöken och stek korven tills de har blivit lite bruna. Riv sedan ner den färska ingefäran.

4. Häll i paserade tomaterna, lätt crème frachie , grekiskt yoghurt , agave sirap och tomatpurè.

5. Tillsätt kryddorna , sambal oelek , kinesisk soja , pastavattnet samt pastan , rör ihop allting. Stäng av värmen och tillsätt det frysta grönsakerna och låt grytan stå och puttra i 2-3 minuter.

Fullkornspastan : 

1. Koka upp vatten med salt på medelhögvärme och tillsätt pastan. Koka pastan i 5-6 minuter och häll ut vattnet. Tillsätt sedan de till grytan.

Klart !

Frida

Du borde beredda wrappern på din blogg, det skulle se mycket bättre ut.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress