Min Mathistoria Del 3 - Sötsaker och Synda

Sötsaker och Synda

 När det gäller sötsaker har jag inte varit så mycket emot det under den här perioden då jag åt lite , men då hade jag den här grejen att jag inte åt något onyttigt på vardagarna men åt sedan onyttigt på helgerna , kunde ibland bli lite för mycket  (ska inte gå in mera på den biten). Men detta kunde resultera i att jag fick panik och dåligt samvete på måndagen efter att jag åt kanske en hel 100 g choklad på kvällen och jag kände mig ofräsch och tjock. Man fick panik över att magen stack ut , som kanske bara va uppsvullen p.g.a. att blåsan var full eller något.

Sen en kväll efter kanske två år senare på min pappas födelsedag bestämde jag mig för att jag inte skulle äta några sötsaker alls , för då hade jag massor av godsaker framför mig och jag ville testa mig själv om detta skulle gå. Det gick rätt bra faktiskt och mina bekanta var såklart lite förundrade när jag höll på så här , men det blev sen som en liten vana för de att man inte vill ha någonting t.ex när man fikar (som min familj gör typ ofta !?) så de sa ibland "Benjamin vill du ha.....Nej juste du äter inte sötsaker".

 Ibland inom visa ställen försöker mina föräldrar tvinga mig att äta t.ex. tårta eller någonting om vi fikar , vilket jag tycker är lite extremt. Visst om det kanske är någons födelsedag (jag brukar skippa ändå ibland , hihi) , men måste de tvinga hela tiden. Jag måste väl få bestämma själv över vad jag vill stoppa i min kropp. För om jag inte är sugen så är jag inte sugen , liksom varför ska man äta något man inte är sugen på ?

Helt ärligt så mår jag inte så bra när jag äter sötsaker ibland (förutom Mörk Choklad , som jag älskar) eftersom jag känner mig ofräsch och jag blir på något sätt lite illamående , speciellt om jag inte är sugen. Jag försöker mest undvika jätte söts godisar för det ger en sån sockerkick och sen blir man helt död efteråt. Det blir man inte av mörk choklad har jag märkt.

Fast om jag är sugen på andra sötsaker är det såklart en annan sak. Men det har hänt att jag har varit lite extrem och inte har velat unnat mig någonting alls , för jag har varit på något sätt rädd för det och har inte tillåtit mig att göra det. Men det har varit p.g.a att jag ville äta så nyttigt som möjligt. Vilket jag inte säger emot.

Idag har jag ett annat tänk om mat och allt onyttigt. Förut om jag åt t.ex. godis eller pizza kunde jag få panik och ångest , men nu känner jag inget sånt. Nu tänker jag mera att det man äter ska man ändå förbränna och det är okej att unna sig då och då , för om man är för extrem med vad man äter kan de leda till dåliga saker psykisk. Alltså man kan bli ett stort kontrollfreak om man säger så. 

Jag äter mer än vad jag gjorde för några år sedan , för att jag vill numera bygga mer muskler och gå upp i vikt, än att vara en spinkig tändsticka och gå ner i vikt. Jag äter såklart nyttig mat fortfarande fast mycket mera av (t.ex havregryn och annat sånt som sägs vara kalorrikt) och sen unnar jag mig lite då och då (mest med mörk choklad på helgerna , för det är lite nyttigare än annat jätte sött godis). Man kan säga att jag blivit mitt motsatta jag. Alltså jag äter mera istället för mindre osv.

Just nu när det är jultider tycker jag att det är lite tradition att äta lussebullar , dricka julmust och äta pepparkakor. Så det unnar jag mig gärna nu på adventstider/Söndagar.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress