Benjamin´s Look Today - Fredag
Tjena allihoppa läsare , idag är det fredag ! I för sig så spelar det ingen roll om det är det eller inte , eftersom man har varit ledig hela veckan. Man får säga istället att sportlovet är snart slut och det känns lite tråkigt. Men man får försöka tänka positivt och njuta av dessa tre dagar som är kvar. Därför hade jag tänkt för mig själv att göra något kul idag. Jag ska nämligen gå på bio själv idag inne i stan. Jag hade tänkt att se Mandela Long Walk To Freedom (Mandela: vägen till frihet), som jag är en film som handlar om Melson Mandelas kamp bl.a om friheten i Sydamerika och mörka människors rättigheter . Jag har hört att den ska vara väldigt bra och efter hans bortgång från inte så länge sedan , blir jag nyfiken på hur hans liv var. Ska bli jätte kul att se filmen. 
 

För miljoner människor världen över står Mandela för triumf och hopp  istället för förtvivlan och hat. I denna avslöjande film får vi ta del av händelserna som slutligen tog honom från fängelseön Robben Island till den yttersta makten och avskaffandet av apartheid samt hans väg till att bli en internationell ikon.  Vi får också lära känna en Mandela som förblivit okänd för större delen av världen – mannen som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen.

MANDELA: VÄGEN TILL FRIHET sträcker sig över Nelson Mandelas extraordinära liv, från hans barndom på landsbygden till hans kröning som den förste demokratiskt valde Sydafrikanske presidenten. Det är en spännande historia om en vanlig man som antog sitt livs utmaning och  segrade – ett intimt porträtt av en modern ikon.

I rollen som Mandela ser vi den brittiske skådespelaren Idris Elba som slog igenom i den hyllade serien  ”The Wire”  och som enligt vissa källor mycket väl kan bli Daniels Craigs efterträdare  till rollen som Bond.

Filmen bygger på Nelson Mandelas självbiografi Den långa vägen till frihetoch är skapad med hans välsignelse.

(Text ifrån SFs hemsida)

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress