Favorit Låtar - Leila K
 
Jag vet inte varför jag blivit så fast vid Leila K?  jag har lyssnat mera på henne än Lady Gaga som är min QUEEN och idol haha det känns inte bra. Men jag har lyssnat väldigt mycket på henne och känt ett tag att jag ville lyssna på något annat och har sökt efter andra artister att lyssna på , det är såklart väldigt kul om man har flerahands val. Hur jag började lyssna på Leila K har varit lite mystiskt.
 
Det som jag tror det flesta har upplevt några gång i sitt liv är när man har hört massor av bra låtar eller en låt , utan att veta vem det är som sjunger den. Den låten som jag tror jag hörde mest var låten Electric t.ex på dansgolv och på teve osv. Efter att jag hörde Björn Gustavsson skämt text på Melodifestivalen när han sjunger om sin kärlek till Carina Berg under textraden "Du är en helt fantastisk tjej. Du är Beatles och Leila K" , började jag fundera på vem Leila K var egentligen ? för jag hade även hört hennes namn innan jag hade sett hans uppträdande.
 
Flera år senare ungefär förra året var jag inne på Spotify och då poppade hennes namn upp i mitt huvud och eftersom jag älskar att forska , sökte jag hennes namn på  sökrutan för att se hur hon såg ut och hur hennes musik var. Då kollade jag upp vilka låtar som hade spelats mest och då var det just låten - Electric. Plötsligt fick jag en sådana Aha-upplevelse "Vaaa!!! aha är det hon som sjunger i den , aha är det hennes låt?" 
 
Genom att jag lyssnade på låten Electric på Spotify lyssnade jag även på hennes andra albums och låtarna var skit bra och jag tänkte varför har jag inte hittat det här tidigare ?.Därifrån har jag lyssnat på henne ett antal gånger och läst mycket om henne och hennes liv och det har varit "höga bergar och djupa dalar" och automatiskt så är jag beroende av henne, vet inte varför ?. Hon och Lady Gaga är ganska lika varandra , det kan vara en orsak. 
 
Hon var väldigt rebellgisk och under 90-talets Sverige fanns det ingen som henne i musikvärlden och det gjorde att hon blev speciell men p.g.a. hennes muslimska och konservativa bakgrund gjorde att tidningar fokuserade mer på det och det skrev mest även när hon hade gjort massor av skandalaer osv. Det förkom få gånger med artiklar om hennes musik osv, mest hur hon beteede sig och hur hon var klädd.
 
Gud är så exalterade när den dagen då jag kommer beställa boken om henne , mera information om henne !!!!
 
 För att hedra henne har jag tagit ut NÅGRA av mina favorit låtar med -LEILA K
 
 
 
 
 
Avgudar Leila K
 
Hej alla Läsare !!!!
 
Ni kanske inte vet det här men jag har på den sista tiden lyssnat mycket på 90-tals musik fast då med en enda artist i centrum som bär vid namn Leila K. 
 
Ni som inte har en aningen om vem Leila K är/var så var hon den första kvinnliga rapartisten i Sverige som även var väldigt framgångsrik i Sverige och internationellt under 90-talet . Hon var känd för sin musik , unika stil och att hon var en s.k rebell. Mest känd var hon för alla sin skandaler som hon hade gjort och det resulterade i att tidningarna fokuserade bara på det och inte om hennes musik och det resulterade i att hennes artistnamn svartmålades och hon sågs bara som ett stort skämt , vilket känns väldigt tragiskt. Jag tittade på dokumentären av henne som hete "Fuck You Fuck You Very Much" ( år 1998) och den var sjukt bra dock att det var tragisk att se hur hennes liv var och vilka konsekvenser det skulle få osv. Jag har sett att den finns att beställa på någon webbshop och jag ska beställa hem den (trots att jag har sett den hundra gånger) för man vet aldrig när det kommer stå "Gått ur sortimentet" därför passar jag på.
 
Men eftersom jag har på kort tid blivit frälst av hennes musik och hur speciell hon var så vill jag köpa alla hennes skivor och köpa allt jag kan hitta för att veta mera om hennes liv osv. Om ett tag ska jag beställa en bok om Leila som heter Historien om Leila K. Det kommer bli en läs upplevelse säkert.
 
 
PS. Det kommer komma ett till album med Leila K som jag har beställt som heter Carousel, men den kommer lite senare.
 
 
"Alla killar är så snygga"
 
Hej allihopa har precis kommit hem efter en skit bra dag måste jag säga. Idag har jag var så fokuserad under lektionerna idag och det brukar aldrig hända på det här sättet. Min hjärna var på gång verkligen. Dagen startade med att jag började 12.45 (p.g.a. av inställda lektioner och borttagna lektioner som vi hade haft under musikal tiden) och jag hade oförberett prov i englska och jag fick lite panik eftersom våran engelskalärare berättade att vi skulle läsa om en författare som heter Agatha Christe (som vi hade fått i papper om plus andra) och det hade jag glömt bort totalt och fick sitta och läsa om författaren i sista minuten innan vi började lektionen. Tur fick vi använda oss av texten när vi skulle svara på frågor osv. Tänkte så det knakade i hjärnan på provet och tittade verkligen om jag svarade rätt på frågorna för vissa var lite kluriga , det var som om man var tvungen att läsa mellan raderna.
 
Med en lite smått av huvudvärk hade jag svenska lektion direkt efter engelskan och blev överväldigad av alla "ny" information som skulle tränga sig igenom min hjärna , det gjorde inte saken bättre att jag skulle ha Psykologi efter och det kan vara väldigt intensivt , det är mycket analys och kan vara väldigt komplicerat om man inte fattar. Som sagt var min hjärna och psyke på den glada sidan och jag kunde ta in allt, kanske berodde det på att jag antecknade väldigt mycket haha. 
 
Direkt efter psykologin åkte jag och min klasskamrat Maja till stan för att gå på ett möte som ägde rum på Kongresshallen som Skolfest (där vi har bokat våran studentskiva ifrån) hade ordnat som handlade om Krogen/ Studentskivor , säkerhet osv. Det var intressant och jag antecknade massor som jag tror kan vara intresant att veta eftersom jag ska meddela lite om mötet inför klassen imorgon på mentorstiden (klassråd). 
 
Det var inte bara jag och Maja som var på mötet utan det var andra studenter/arrangörer som kom också och man fick se lite nya människor , alltså alla killar på mötet var såå snygga jag skojar inte fick typ panik men det var kul att spana på andra killar, Im like Boy in a Candy Store haha .Speciellt var det en polis som pratade på föreläsningen som var super snygg men tyvärr är han gift LOL
 
Jag och Maja satt och skrattrade hela tiden (haha övertrött och hype på Kaffe) över olika saker som antagligen kännetecknade  att vi för trötta haha. Efter mötet åkte vi hem och nu påskrivande stund sitter jag just nu i sängen och ska gå lägga mig. Börjar tidigare i morgon och måste verkligen sova. Sorry for långt inlägg men när man inte har bloggat på ett tag då blir det så här , haha
 
God natt !!