Favorit Låtar - Leila K
 
Jag vet inte varför jag blivit så fast vid Leila K?  jag har lyssnat mera på henne än Lady Gaga som är min QUEEN och idol haha det känns inte bra. Men jag har lyssnat väldigt mycket på henne och känt ett tag att jag ville lyssna på något annat och har sökt efter andra artister att lyssna på , det är såklart väldigt kul om man har flerahands val. Hur jag började lyssna på Leila K har varit lite mystiskt.
 
Det som jag tror det flesta har upplevt några gång i sitt liv är när man har hört massor av bra låtar eller en låt , utan att veta vem det är som sjunger den. Den låten som jag tror jag hörde mest var låten Electric t.ex på dansgolv och på teve osv. Efter att jag hörde Björn Gustavsson skämt text på Melodifestivalen när han sjunger om sin kärlek till Carina Berg under textraden "Du är en helt fantastisk tjej. Du är Beatles och Leila K" , började jag fundera på vem Leila K var egentligen ? för jag hade även hört hennes namn innan jag hade sett hans uppträdande.
 
Flera år senare ungefär förra året var jag inne på Spotify och då poppade hennes namn upp i mitt huvud och eftersom jag älskar att forska , sökte jag hennes namn på  sökrutan för att se hur hon såg ut och hur hennes musik var. Då kollade jag upp vilka låtar som hade spelats mest och då var det just låten - Electric. Plötsligt fick jag en sådana Aha-upplevelse "Vaaa!!! aha är det hon som sjunger i den , aha är det hennes låt?" 
 
Genom att jag lyssnade på låten Electric på Spotify lyssnade jag även på hennes andra albums och låtarna var skit bra och jag tänkte varför har jag inte hittat det här tidigare ?.Därifrån har jag lyssnat på henne ett antal gånger och läst mycket om henne och hennes liv och det har varit "höga bergar och djupa dalar" och automatiskt så är jag beroende av henne, vet inte varför ?. Hon och Lady Gaga är ganska lika varandra , det kan vara en orsak. 
 
Hon var väldigt rebellgisk och under 90-talets Sverige fanns det ingen som henne i musikvärlden och det gjorde att hon blev speciell men p.g.a. hennes muslimska och konservativa bakgrund gjorde att tidningar fokuserade mer på det och det skrev mest även när hon hade gjort massor av skandalaer osv. Det förkom få gånger med artiklar om hennes musik osv, mest hur hon beteede sig och hur hon var klädd.
 
Gud är så exalterade när den dagen då jag kommer beställa boken om henne , mera information om henne !!!!
 
 För att hedra henne har jag tagit ut NÅGRA av mina favorit låtar med -LEILA K
 
 
 
 
 
Emil

Kul att det finns nya kids som gillar Leila K. På samlingsskivan Greatest tracks finns det ytterligare låtar som aldrig innan släptts Possessed och Positive energy. Själv älskar jag hysteriska Possessed, om du gillar den så har jag en outgiven demo på den låten som jag fick av killen som skrev låten :)

I min förra lägenhet målade jag Leila K över hela vardagsrummet på väggen, och när Leila fick höra talas om det, sa hon: "han är knäpp"

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress